Over Kenta Industrial Tools & Service

Kenta Industrial Tools & Service is specialist op het gebied van professionele handgereedschappen, verbruiksartikelen, metaalbewerkingsmachines en compressoren.

Om de professionaliteit van onze producten te kunnen waarborgen, voeren wij servicewerkzaamheden uit zoals reparaties, onderhoud en keuringen. Leverancier van onder andere Festool, Makita, Starmix, DeWalt, Lamello, Euroboor, Huvema, Kaeser, Airmec, Rupes, Creusen, Senco, Fein, Kemper.

Ontdek ons ruime assortiment in onze uitgebreide showroom aan de Ambachtsstraat 3 in Staphorst.

widget-image
widget-image

Kenta Industrial Tools & Service is ontstaan in 2019 na een afsplitsing van Talen machines B.V. Deze splitsing is gemaakt om alle werkzaamheden en service op een zo hoog mogelijk niveau te houden. Na deze splitsing is Kenta door ontwikkeld tot totaalleverancier van compressoren, metaalbewerkingsmachines, bouwmachines en elektrische handgereedschappen.

Ook keuringen, reparaties en onderhoud van handgereedschappen en metaalbewerkingsmachines doet Kenta volledig in eigen beheer.

Het oorspronkelijke bedrijf is ontstaan in 1961. In de beginjaren werden er reparaties en aanpassingen aan machines uitgevoerd. In de jaren ’70 werd steeds meer gehandeld in hout- en metaalbewerkingsmachines. Eerst hoofdzakelijk gebruikte machines. Later ook nieuwe machines.

In de jaren ’80  werd Talen Machinehandel dealer van onder andere Scheppach, DeWalt en Makita. Zodoende hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd met het repareren en verkopen van deze machines. Later zijn daar nog merken als, Festool, Fein, Starmix en Lamello aan toegevoegd.

widget-image

Officiële dealer schappen

Kenta Industrial Tools & Service

Kenta heeft service hoog in het vaandel staan. Om deze service goed uit te kunnen voeren heeft Kenta vele officiële dealer schappen. Dankzij deze dealer schappen zijn er korte lijnen met de fabriek en eventuele ondersteuning bij garanties, leveringen of vragen.

Kenta is als een van de weinige dealers officieel ‘Makita Service Dealer’. Dit betekent o.a. dat wij garantie machines mogen beoordelen en repareren. Door deze service kunnen wij uw machines snel en vakkundig repareren. Ook wanneer uw machine niet bij ons aangekocht is kunnen wij deze service bieden.

widget-image