Over Kenta

Kenta

Onze werkzaamheden

Kenta Industrial Tools & Service is specialist op het gebied van professionele handgereedschappen, verbruiksartikelen, metaalbewerkingsmachines en compressoren.

Voor de professionele elektrische handgereedschappen en toebehoren zijn wij leverancier van onder andere de volgende merken: Makita, Festool, DeWalt, Lamello, Euroboor en Rupes. Deze machines en de bijbehorende accessoires kunt u vinden op shop.kenta-staphorst.nl.

Met kwaliteitsmerken zoals Kaeser en IES AIR Italy kunnen wij u voorzien van levering, onderhoud en keuring van compressor- en persluchtsystemen.

Ook bieden wij u een breed scala aan metaalbewerkingsmachines aan. De merken die wij voeren op dit gebied zijn onder andere Kemper, ISTech, RHTC en Bimak.

Ontdek ons ruime assortiment in onze uitgebreide showroom aan de Ambachtsstraat 3 in Staphorst.

Kenta

Onze historie

Kenta Industrial Tools & Service is ontstaan in 2019 na een afsplitsing van Talen machines B.V. Deze splitsing is gemaakt om alle werkzaamheden en service op een zo hoog mogelijk niveau te houden.

Het oorspronkelijke bedrijf is ontstaan in 1961. In de beginjaren werden er reparaties en aanpassingen aan machines uitgevoerd. In de jaren ’70 werd steeds meer gehandeld in hout- en metaalbewerkingsmachines. Eerst hoofdzakelijk gebruikte machines. Later ook nieuwe machines.

In de jaren ’80  werd Talen Machinehandel dealer van onder andere Scheppach, DeWalt en Makita. Zodoende hebben wij een jarenlange ervaring opgebouwd met het repareren en verkopen van deze machines. Later zijn daar nog merken als, Festool, Fein, Starmix en Lamello aan toegevoegd.

Na de bedrijfssplitsing is Kenta Industrial Tools & Service doorontwikkeld tot totaalleverancier van compressoren, metaalbewerkingsmachines, bouwmachines en elektrische handgereedschappen.

Kenta

Onze showroom

Bekijk ons uitgebreide aanbod in onze showroom aan de Ambachtsstraat 3 in Staphorst. U bent van harte welkom om vrijblijvend binnen te lopen; het maken van een afspraak is niet nodig.

Onze deskundige medewerkers staan klaar om u te informeren over onze diverse producten en diensten. Wij bieden u passend en professioneel advies op maat.

Kom langs en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen!